Ценители на виното изправят България срещу Франция

Ценители на виното изправят България срещу Франция | StandartNews.com

Стара Загора. „България се изправя срещу Франция" – така се нарича един от най-интересните акценти на традиционния фестивал на виното и културното наследство „Августиада".

Той ще се проведе за трети път в Града на липите и поетите от 17 до 19 октомври, а производителят № 1 на вина в света - Франция е партньор домакините. Своебразният майсторският клас на любители на виното „България се изправя среще Франция" ще води Яна Петкова, един от изтъкнатите винени експерти у нас. Срещу 30 лева такса ценители на хубавото вино ще влязат в ролята на жури. Те ще дегустират по три вида български и френски вина и ще посочат най-доброто според тях домакините. Според тях Августиада добива все по-голяма популярност. Тази година във виненото изложение със свои щандове щели да участват десетки нови изби, които до сега не са присъствали на форума.

Както всяка година посетителите на Августида ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите.

По традиция богата и пъстра е съпътстващата културна програма на фестивала. В нея за пръв се включва Алианс Франсез със Седмица на френската култура. Тя включва кинопанорама на големия френски актьор Луи дьо Фюнес, изложба на френски графики, музикални прояви. Ще гостува и мъжкият хор „Хармония" от Швеция, с диригент - Виолета Тодорова.
От днес в един от търговските центрове в Стара Загора - Mall Galleria, стартира активна рекламна кампания на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада". Освен рекламни материали и информация за феста и участниците във виненото изложение, ще бъде обособен щанд за продажба на елитните вина на участващите изби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай