Тодор Батков: "Стандарт" не е взел нито лев от бушоните на Цветан Василев

Тодор Батков: "Стандарт" не е взел нито лев от бушоните на Цветан Василев | StandartNews.com

Тодор Батков, издател на в. "Стандарт"

"Стандарт" е стандарт и по отношение на журналистическа етика, и по отношение на актуалност. Ние се стремим да се придържаме към фактите, когато има проблем - ние не можем да седим безучастни". Това заяви адвокат Тодор Батков в Бургас днес. Той присъства на представянето на последните археологически находки в Бургас.

"Фалитът на КТБ предизвика много тежко сътресение в цялата държава, което ще бъде изживявано години наред - предприятия бяха поставени на колене, десетки хиляди служители не могат да си получават заплатите. Изгоряха много хора, има разбити човешки съдби, има дори и хора, които имат медицински проблеми от това. Просто не ми се иска проблемите да се прехвърлят от болната на здравата глава и моето издание да бъде заливано с нечистотии. Истината е, че "Стандарт" има двама акционери - единият е моята фирма "ТБ Консулт" ЕООД, която придоби 100% от акциите в края на 2003-а година, през 2011 г. продаде на фирмата "ГМ ПРЕС" със сделка, която е декларирана, 34% от акциите за определена сума и остана да притежава 66%. Не знам Делян Пеевски да е свързан с "ГМ ПРЕС", тя има собственици, които са указани в регистъра", каза адвокат Батков. И допълни: "Важното е, че "Стандарт" не е получил нито стотинка от фирмите-бушони на Цветан Василев - "Булит 2007", снаряди, ракети и така нататък, с които са източени милиарди. Ситуацията в медиите става все по-тежка. До преди няколко години "Стандарт" се самофинансираше, но сега се налага да субсидирам по-малко моето издание, слава Богу - малко".

"Мога да ви уверя, че вестник "Стандарт" се издава в съответствие с пазарните принципи и икономическата логика. Той не служи на ничии интереси. Като издател го държа еднакво далеч от политическите сили - тези, които са на власт и тези в опозиция. Медията следва принципите на обективната истина и на доказателствата и не може да мълчи по скандалния казус КТБ. Затова Цветан Василев да се върне в България и да даде обяснения на хората, чиийто пари ограби по недостоен начин, вместо да замесва "Стандарт". Делян Пеевски няма никакво отношение към вестника", каза още издателят на в. "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай