Технолозите на Вила Любимец изненадаха посетителите на ДиВино Тейст 2014 г.

Технолозите на Вила Любимец изненадаха посетителите на ДиВино Тейст 2014 г. | StandartNews.com

За четвърта поредна година НДК събра ценителите на качествени български вина, които дегустираха продуктите на над 60 изби. Повече от 5000 души посетиха зала 3 на НДК и останаха изненадани от все по-високото качество, което представят нашите производители. За първи път в България бяха представени книгите на световноизвестния уайнмейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен критик д-р Вино - Даниеле Чернили, на български език.

Особено голямо внимание предизвикаха младите технолози на Вила Любимец в лицето на Събина Кръстева и Николай Капралев с новата реколта на 3 от емблематичните за избата продукта, като лично представиха на посетителите философията и концепцията на отделните вина. Силно се открояваше Пагане Розе реколта 2014 г. с невероятния аромат на нар и екзотични плодове, модерния луков цвят и приятния завършек с вкус на сметана. Втората изненада, която младите технолози поднесоха на ценителите на вино, бе елегантният и нежен Совиньон блан реколта 2014 г., който фирмата ще пусне на пазара за коледните празници. Младите технолози получиха заслужени адмирации както от посетителите, така и от известни винени критици за наученото по време на шестмесечната си командировка в Австралия, където винифицираха в една от най-известните австралийски изби - Buronga Hill Winery, с най-добрите австралийски уайнмейкъри. Посетителите бяха приятно изненадани от премиерата на най-скъпото бяло вино от портфолиото на Вила Любимец Инсоло Шардоне реколта 2013 г. отлежавало във френски дъбови бъчви вече 12 месеца.

Небивал интерес предизвика и най-новата серия Нексо на избата, чиято концепция изобразява нов и модерен творчески поглед, илюстриращ връзката между два свята - този на дивото Пагане и на узрялото Електо, където от фирмата са заложили на супермодерен лейбълинг, в който надписът е изписан със сито лак върху стъпалата на Ватикана, а купажът е съставен от експериментално засадените сортове Гаме Ноар, Карменер и Малбек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай