19:10 ч.

01.08.18

1 мин.

0

0

0

Търговия с акциите на „Градус" от понеделник

от Стандарт |

Търговия с акциите на „Градус" от понеделник

Българска фондова борса допусна до търговия на Основен пазар BSE, Сегмент акции Standard, емисията на „Градус" АД. Това става ясно от решение на Съвета на директорите на БФБ по време на провелото се във вторник заседание.


Емисията на „Градус" АД е с борсов код GR6. Размерът на емисията е 243 608 710 лв., разпределена в същия брой акции с номинална стойност от 1 лев всяка. Книжата са обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми.


Търговията с акциите на „Градус" АД започва в понеделник, 6 август. Индикативнста референтна цена за първата търговска сесия е 1,8000 лв. Поръчките за покупка и продажба се въвеждат съобразно ликвиден диапазон „LB2" от приложението на Делегиран регламент (ЕС) 2017/588 на комисията от 14 юли 2016 г.


Във връзка с разпоредбата на чл. 42, ал. 1 от Част III Правила за допускане до търговия емисията се поставя под наблюдение за срок от 3 месеца, уточняват от БФБ.


Само ден по-рано Комисията за финансов надзор вписа „Градус" АД като публично дружество в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент