19:00 ч.

19.09.16

2 мин.

0

1

0

Такситата в София задържат тарифите

от Белчо Цанев |

Такситата в София задържат тарифите
Снимка: Pixabay

Тарифите на такситата в София няма да бъдат повишени заради връщането на патентния данък. Това заяви за "Стандарт" управителят на столичната таксиметрова компания "Радио СВ такси" Емил Игнатов по повод предложението на Столичния общински съвет патентният данък за такситата в София да бъде 850 лв. Финансовото състояние на средната класа, която основно ползва нашите услуги, е такова, че не би понесло вдигане на тарифите, обясни Игнатов. Поради това нито една компания не смята да увеличи тарифата си, посочи той. Вярно е, че някои колеги умуват да компенсират въвеждането на патентния данък чрез увеличение на първоначалната такса, таксата за повикване и т.н., но на всички ни е ясно, че това веднага ще доведе до намаляване на търсенето на нашите услуги, а оттам - и на приходите ни, коментира Игнатов. От това първо ще пострадат най-малките таксиметрови фирми, които ще започнат да фалират, смята той. Не бих казал, че сме много доволни от размера на годишния патентен данък в София - 850 лв., каза още управителят на "Радио СВ такси". Предложението на бранша беше за 750-800 лв. Но ние не само подкрепяме въвеждането на патентния данък, а дори дълги години бяхме инициатори за връщането му - най-вече поради приказките в обществото, че таксиметровият бранш бил в сивата икономика и нищо не плащал, коментира Емил Игнатов.


Вече стана ясно, че предложението за най-голям размер на патентния данък е в Бургас - 900 лв. за такси. Във Варна то е също за 850 лв., в Ст. Загора - 700 лв., във В. Търново - 600 лв., в Плевен - 500 лв., а в Пловдив - само 300 лв. Таксиметровите водачи в Ловеч вече протестираха срещу намерението на общината да наложи 720 лв. данък на местните таксита.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:09 · 20.09.2016
...Но пък коригират апаратите за манипулиране на брояча :) Така хем вълкът сит, хем агнето цяло
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент