10:54 ч.

01.12.15

1 мин.

2039

1

0

Сянката на подкупите тегне над British American Tobacco

от редактор Румен Пенчев |

Сянката на подкупите тегне над British American Tobacco

British American Tobacco (BAT), една от най-големите британски компания, бе обвинена в подкупи на висши политици и държавни служители, целящи саботиране на законите против пушенето, информира Independent.


Сигналите идват от служители на компанията и са подкрепени с документи. Операциите се отнасят за няколко държави в Африка.


Няколко души от специалната комисия към Световната здравна организация са били цел на подкупите.


Британското законодателство позволява да бъде търсена отговорност на британски компании за незаконните им действия дори извън страната. Противниците на вредния навик на Острова призовават за сериозно разследване на BAT.


"BAT подкупва хора, а аз подпомагах това", заяви бившият вече служител на компанията Пол Хопкинс. Преди да постъпи на работа в BAT, той е бил част от Специалните части на Ирландия.


Преди да напусне поста си той е записал разговори с Гари Фаган, директор на компанията за източна и централна Африка, и един от адвокатите на BAT Нушад Рамоли, които обсъждат подкупите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:43 · 01.12.2015
Сигурно и Винету е взел кинти. Разреши пушенето.Нищо случайно няма
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент