19:40 ч.

21.12.17

1 мин.

0

1

0
„Свилоза" спря работа

Производителят на целулоза „Свилоза" АД отново спря работа заради липса на суровина. Изключително негативното развитие на пазара на дървесина в България от началото на 2017 г., продължава и сега, обясниха от компанията. Липсата на достатъчни количества дървесина доведе до драстичен скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината. Запасът от дървесина, с който „Свилоза" АД разполагаше в началото на годината, вече не съществува и дружеството е с празни складове.


Опитите да се закупи дървесина от свободния пазар се оказаха неуспешни поради голямото търсене, посочиха от дружеството. Престоят ще доведе до значителни загуби за предприятието. Това ще наруши изпълнението на сключени международни договори и ще нанесе щети на имиджа на завода, посочват от компанията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

мачу пикчу · 21:15 · 22.12.2017
Там е най-голямата корупциона схема с държавните горски предприятия....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент