"Стандарт" не дължи нищо на КТБ

"Стандарт" не дължи нищо на КТБ | StandartNews.com

За трети път г-н Цветан Василев в спорадичните си изявления пред българските медии лансира неверни твърдения за финансиране на в. "Стандарт" от КТБ. Заявяваме, че "Стандарт", а така също и мажоритарният акционер във вестника - "ТБ Консулт" ЕООД, никога не са имали разплащателни сметки в КТБ, не са ползвали кредити или депозити. Не са имали и отношения с фирми бушони, които г-н Цветан Василев в последното си изявление нарича SPV-та.

Вероятно става дума или за заблуда на г-н Цветан Василев, или за опит в. "Стандарт" да бъде пришит към други медии, за които ние не знаем дали са ползвали или не финансиране от КТБ.

Обръщаме се към временните синдици в КТБ, както и към Централната банка, която разполага с цялата информация за движението на паричните потоци в КТБ, с искане да удостовери това обстоятелство писмено. Надяваме се в най-кратък срок да получим съответните документи, които, разбира се, ще публикуваме. Тогава ще преценим как да потърсим отговорност от г-н Цветан Василев.

Що се отнася до "Стандарт", който г-н Цветан Василев споменава като "така наречения вестник", с гордост можем да му припомним няколко безспорни факта. Това е вестникът с над 22-годишна история, най-влиятелният всекидневник, с най-достоверната информация. И въпреки пазарните и финансовите трудности във времената, в които живеем, "Стандарт" излиза благодарение на своите читатели, които го купуват всеки ден. И според тях сме равно отдалечени от политическите сили и от бизнес интересите в страната. "Стандарт" успява и благодарение на хилядите хора, на които сме помогнали с кампаниите си. Затова имаме самочувствието, че не сме "така наречен вестник", а сме стандарт в журналистиката.
Разбирайки ситуацията, в която е г-н Василев, в. "Стандарт" му пожелава да докаже невинността си. Но най-вече да върне парите както на всички депозанти, така и на целокупния български народ, който накрая плати сметката от фалита на КТБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай