Спас Русев продава хотел "Хилтън"

Спас Русев продава хотел "Хилтън" | StandartNews.com

Бизнесменът Спас Русев, който преди дни купи БТК, се разделя със столичния хотел "Хилтън". Компанията му "Расасо анщалт" е договорила сделката с пловдивската инвестиционна група в недвижимите имоти "Галакси инвестмънт груп", пише mediapool.bg. Тя е собственост на основателите на "Винпром Пещера" - Антон Щерев и Атанас Петров. Чака се разрешение от Комисията за защита на конкуренцията, за да бъде финализирано придобиването, става ясно от съобщение на антимонополния орган. Плановете на новия собственик са да продължи да развива хотела и да запази търговската марка. Хотелът се управлява по силата на 20-годишен договор с веригата "Хилтън", подписан при завършването на строежа на сградата през 2001 г. Новият собственик възнамерява да запази и досегашния мениджърски екип.

Според финансовия отчет за 2014 г. приходите на хотела са били 14,49 млн. лв. при 13,36 млн. лв. година по-рано. Печалбата на хотела за миналата годината се е удвоила до 2,18 млн. лв., при 1,04 млн. лв. за 2013 г.

Спас Русев придоби столичния хотел "Хилтън" преди две години от ирландската компания "Куин груп" (Quinn Group) срещу 24 млн. евро. През пролетта на 2014 г. собствеността беше формално прехвърлена в регистрираната в Лихтенщайн "Расасо анщалт". През 2012 г. Спас Русев придоби и софийския хотел "Радисън", който се намира срещу Народното събрание. Преди това той стана собственик и на къщата на бившия председател на парламента Стефан Савов на ул. "Врабча". В края на миналата седмица на търг в Лондон Спас Русев купи БТК (с търговско име "Виваком") за 330 млн. евро.

Новите собственици на "Хилтън" - пловдивската строително-инвестиционна компания "Галакси инвестмънт груп", има четири хотела и ваканционни комплекси в Слънчев бряг. В Пловдив има жилищен и офисен проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай