"Сливенска перла" с ново престижно отличие

"Сливенска перла" с ново престижно отличие | StandartNews.com

За шести пореден път глобалната организация Superbrands връчи своите награди за отличен брандинг на водещи потребителски и бизнес марки на българския пазар. Това стана на тържествена церемония в Sofia Event Center. На събитието беше представено и шестото официално издание, представящо пътя към успеха и съвременните достижения на 37 от най-силните брандове в страната, както и значимостта на техните социално отговорни каузи.

„Ако в най-развитите страни на Европейския съюз брандовите лидери се утвърждават десетилетия, то българските марки имат едва 10–20 годишна история. Именно по тази причина усилията за налагането им са многократно по-трудни, отколкото на техните европейски събратя по съдба. Българските брандови лидери заслужават поздравления от сърце, от душа и от разум – те са изстрадани лидерства!", заяви проф. Боян Дуранкев, дългогодишен член на експертното жури на Superbrands Bulgaria.

Разбира се, има и изключения, каквото е легендарната българска ракия "Сливенска перла", чиято близо 40-годишна история е своеобразен крайъгълен камък за бранша и силно повлиява тенденциите в производството на спиртни напитки у нас за времето на своето съществуване.

Съгласно методиката на подбор и оценяване на брандовете, която е универсална за всички 90 страни, реализиращи промоционалната програма Superbrands, при селективен процес, осъществяващ се на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване на потребителите в интернет, "Сливенска перла" показва изключително високи резултати по всички критерии за оценка, а именно:

* Качество:
"Сливенска перла", която се явява първата лицензирана ароматна ракия на България, десетилетия наред е символ за реномирана, висококачествена напитка. Със своя съвършен вкус, фин аромат и характерен цвят тя e спечелила сърцата на поколения потребители още от първите години на съществуването си не само в страната, а и по света.

* Надеждност:
През трудните за страната години на политически и икономически промени, екипът на "Вини Сливен" успява да съхрани с цената на много усилен труд уникалната по своите характеристики марка развива и подобрява пазарното си представяне, грижи се потребителите да получат не просто продукт, а да се докоснат до една истинска легенда.

* Различие:
Разпознаваемостта на "Сливенска перла" безспорно е една от най–силните страни на бранда. За годините на своето съществуване марката успява да се издигне до мерило за висок стандарт на своите потребители, а усилята на производителя тази тенденция да се запази намират отражение в пълното ребрандиране на "Сливенска перла" през 2017 година. Тази стъпка бележи завръщането на производството към оригиналната рецепта от 1979 година, съдържаща отново ароматния сорт Перл дьо Ксаба. Легендата гласи, че сортът е бил изкоренен вследствие на политиката за борба с пияството, инициатива на централната власт през 80-те години на миналия век. Днес възстановените масиви с Перл дьо Ксаба отново са в плододаване и гроздето е част от съставките на напитката.

Така "Сливенска перла" получава нова елегантна бутилка и естетичен етикет които, макар и издържани артистично във „винтидж" стил, не са носталгичен поглед назад към миналото, а са обещание за креативно продължение на една наистина стара и благородна традиция.

Затова незибежно и напълно заслужено след толкова положени усилия идва и наградата. "Сливенска перла" намира своето място в изданията на Superbrands, своеобразна енциклопедия на най-забележителните търговски марки, известни в десетки страни по света като Библията на брандинга. Те имат широка читателска аудитория, ползват се с авторитет и доверие сред деловите кръгове, ключовите публики и потребителите, защото дават отлична представа за лидерите на националния пазар и за неговото развитие.

А наградният плакет, символизращ оказаната висока чест, ще напомня на всички почитатели на "Сливенска перла", че това е име, което наистина задължава!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай