С €1,5 млн. "Приста ойл" разшири "Верила лубрикантс"

С €1,5 млн. "Приста ойл" разшири "Верила лубрикантс" | StandartNews.com

София. Благодарение на фирми като "Приста ойл" икономиката на България ще се нареди на лидерски позиции в Европа. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при откриването на изцяло обновения и разширен завод за пластични смазки "Верила Лубрикантс" АД, част от "Приста ойл".

С инвестицията от 1,5 млн. евро заводът увеличава двойно капацитета си и ни дава възможност да произвеждаме 90% от световноизвестните видове смазки, обясни Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на "Приста ойл". Особено съм горд с тоталния контрол на качеството чрез най-добрата лаборатория за производството на смазки в Югоизточна Европа, заяви Бобоков. То ни дава възможност да изнасяме над 60% от продукцията, включително за компании като "Шеврон", "Гълф марийн" и др., каза Бобоков.

Заводът задоволява с висококачествени смазки цялата минна и металургична индустрия у нас, железниците на България, Румъния и Сърбия, компаниите на братя Митал в Румъния и Унгария, клонът на "Газпром нефт" в Сърбия и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай