17:15 ч.

01.08.18

2 мин.

0

1

0

Ройтерс: Societe Generale близо до продажбата на банката си в България

от Стандарт |

Ройтерс: Societe Generale близо до продажбата на банката си в България

Водят се финални разговори с ОТР, собственика на Банка ДСК, очаква се сделката да бъде обявена до броени дни


Френската банка Societe Generale води финални разговори за продажба на българското си звено на унгарската банка OTP, която е собственик на Банка ДСК в страната. Вероятно сделката ще бъде обявена още този месец, съобщи Ройтерс, като цитира двама източници, запознати с процеса.


Очаква се френската кредитна институция да продаде и банката си в Албания на OTP, твърдят източниците, което е част от стратегията на банката за продажбата на по-малки активи и такива, които нямат потенциал за синергии в рамките на групата.


SocGen също така обмисля продажбата на полската сибанка Eurobank, заявиха инвестиционни банкери миналия месец, а френската банка обяви в понеделник продажбата на звеното си за частно банкиране в Белгия на ABN AMRO.


"Сделката (в България) е до голяма степен договорена. Централната банка вече проведе предварителна среща с Банка ДСК (българското звено на ОПТ)", каза единият източник.


Societe Generale и OTP отказаха да коментират,съобщи Economic.bg.


"Очаква се сделката в България да бъде обявена през август, вероятно до края на тази седмица", каза другият източник, добавяйки, че Societe Generale също е близо до продажбата на малката си банка в Албания на OTP.


Societe Generale Експресбанк е седмата по големина банка в България с активи от 6.7 млрд. лева (4 млрд. долара) към юни, показват данните на централната банка.


При обединение на Банка ДСК и Societe Generale Експресбанк, те ще се превърнат в най-голямата банка по активи в страната.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:49 · 01.08.2018
трохи
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент