Ръст на товари и круизи планира Пристанище Бургас

Ръст на товари и круизи планира Пристанище Бургас | StandartNews.com

Увеличение на товарооборота с 10-15 % спрямо миналата година е една от основните задачи на "Пристанище Бургас" за 2015 и 2016 г. Това заяви изпълнителният директор на порта Диян Димов на среща с колектива и представителите на синдикатите. Целта ни като ръководство е да запазим всички работни места, обясни Димов.

Ръст или поне запазване на броя на посещенията на круизни кораби въпреки кризата в Украйна. Това е втората ни основна задача, върху която ще работим, обясни още Димов по време на срещата, инициирана от негова страна с цел подобряване на социалния диалог в порта.

Съвместно с ДП „Пристанищна инфраструктура" ще предприемем мерки за подобряване на състоянието на 11-то, 12-то и 13-то корабни места, обясни Димов. Това ще стане чрез драгиране до проектните дълбочини, ремонт на паважната настилка и подкрановия път, изграждане на бетонова настилка с площ 92 дка и пр. Това са част от основните инфраструктурни обекти, които Порт Бургас ще изпълни. Отделно от това се подготовя проект за рехабилитация на кейовите стени. Ще бъде ремонтирана и обновена и подемно–транспортната техника и съоръжения. Друга немаловажна цел е вертикалната планировка на Магазия 1 и проекта за рехабилитация и за облагородяване на района край входа на Зоната за обществен достъп. Всичко това са обекти, които ще допринесат за увеличаване на приходната част от баланса на дружеството, подчерта Диян Димов и допълни, че няма да прави компромис с качеството на работа, сроковете за обработка и цените

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай