През зимата кожата има нужда от хидратация и подхранване

През зимата кожата има нужда от хидратация и подхранване | StandartNews.com

За кожата трябва да полагаме грижи всеки ден, особено през зимата. Студът, вятърът, рязкото редуване на ниски температури навън и високи температури в помещенията водят до дехидратиране на кожата и намаляват нейната ефективност като защитна бариера на организма. С тези негативни последствия можете да се справите с помощта на подходяща козметика.

Козметолозите на REFAN съветват през зимата да се използват хидратиращи продукти, които да осигуряват на кожата така необходимата й влага, както и такива, които съдържат естествени масла и витамини - за подхранване.

Изключително подходяща за студените дни е козметичната серия Shea/Karite с органично масло от ший, богато на незаменимите за кожата витамини А и Е, както и на микроелементи и мастни киселини. Счита се, че то е най-добрата грижа за кожата през студения сезон, защото набавя живителна влага и хранителни вещества за нея, поддържа еластичността й и клетъчното обновяване.

Със серията Shea/Karite можете да се погрижите за кожата през зимата от глава до пети: подхранващият крем за лице е подходящ за употреба през деня и нощта и се препоръчва за суха и чувствителна кожа. Леката му и копринена консистенция се топи, без да оставя мазни следи. Макар и скрита под дебелите дрехи, кожата на тялото също има нужда от хидратация и за тази цел е подходящ подхранващият крем за тяло с органично масло от ший, чието използване козметолозите препоръчват. Под душа можете да се доверите на подхранващия шампоан за коса и тяло Shea/Karite, който омекотява и хидратира сухата коса и кожа.

През зимата е важна и добрата грижа за крайниците. Кожата на ръцете и краката е изключително чувствителна и в студеното време става суха, склонна към загрубяване и напукване, затова е необходима интензивната й хидратация, за което са особено подходящи подхранващият лосион за ръце и кремът за крака от козметичната серия Shea/Karite.

Продуктите на REFAN са с натурални съставки и доказано качество. За това говорят постиженията на козметичния бранд - Златен сертификат в класацията „Любима марка на българския потребител 2017" за най-много потребителски гласове в хода на гласуването, както и първо място в категориите „Козметика" и „Българска марка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай