Правят части за коли в нов завод в Съединение

Правят части за коли в нов завод в Съединение | StandartNews.com

Германският производител на авточасти RSN Sihn ще строи завод в Съединение. Това става ясно от уведомление за инвестиционно предложение на "ЕрЕ с Ен България" ЕООД - дружество с капитал 130 хил. лв., чийто едноличен собственик е германската компания.

Дружеството ще проектира, конструира и произвежда механични и флуидни (хидродинамични) свързващи елементи, детайли по чертежи и нестандартни части. През последните години България се превърна в една от най-атрактивните дестинации за компаниите за производство на автомобилни части. През миналата година Агенцията за инвестиции оцени износа на автомобилни части за предишните 5 години на стойност 400 млн. лв.

В България се произвеждат тапицерии, компоненти за климатици и двигатели, кабели, микрочипове, електроника и други части за коли от среден и висок клас. В страната ни действат компании от Германия, Франция, Белгия, САЩ, ЮАР и други, сред които са Монтюпе и Витте Аутомотив в Русе, Мелексис, Язаки в Ямбол и Сливен, Джонсън Контролс, Нексанс, Бер-Хелла термоконтрол и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай