Повишиха перспективата на рейтинга на ЗАД Алианц България

Повишиха перспективата на рейтинга на ЗАД Алианц България | StandartNews.com

Българска агенция за кредитен рейтинг (БАКР) повиши перспективата на дългосрочния рейтинг на ЗАД Алианц България на "Стабилна", съобщиха от дружеството. Повишението е в резултат на изменение на перспективата на държавния рейтинг на Република България от "Негативна" на "Стабилна", който се явява таван на рейтинга на застрахователната компания. Дългосрочният рейтинг на способност на изплащане на искове на ЗАД Алианц България е BBB-.
"През годините бизнес моделът на Алианц България се е доказал като балансиран и устойчив. Нашите стабилни финансови резултати ни позволяват да изпълняваме поетите ангажименти и да имаме висока клиентска удовлетвореност", коментира председателят на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг - Пламен Ялъмов.
Компанията се нарежда сред лидерите на застрахователния пазар у нас с пазарен дял 10,6%. В края на 2016 г. ЗАД Алианц България отбелязва 3,9% ръст на премийните приходи, които са в размер на 163 млн. лева. При определяне на рейтинга е използвана официално приетата от БАКР методология за присъждане на рейтинг на способност за изплащане на искове на застрахователни дружества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай