Посланици от три контенента на гости в "Асарел-Медет"

Посланици от три контенента на гости в "Асарел-Медет" | StandartNews.com

Трима посланици и двама търговски съветници посетиха "Асарел-Медет" АД. Председателят на Надзорния съвет проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изпълнителният директор инж. Делчо Николов представиха предприятието пред амбасадорите на Испания Хосе Луис Тапиа, на Аржентина Гийермо Салвадор Асрак и на Индонезия Бунян Саптомо. В делегацията участваха още и търговско-икономически съветници на мисиите на Белгия и Испания у нас.

Дипломатите се запознаха с историята и постиженията на "Асарел-Медет" АД, като разгледаха фирмената експозиция и атрактивните експонати на стари минни машини в предприятието. Гостите посетиха диспечерната площадка за автоматизирано управление на рудник "Асарел", Инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед и изцяло модернизираното наскоро флотационно отделение на Обогатителната фабрика.

Делегацията посети и и музейния комплекс със залата трезор на Панагюрското златно съкровище. В Панагюрище в разговорите с гостите се включиха шефът на Общинския съвет Станимир Велчев и зам.-кметът на общината Георги Павлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай