Плащаме с пръстов отпечатък на мобилния телефон

Плащаме с пръстов отпечатък на мобилния телефон | StandartNews.com

Visa обяви стратегическо партньорство със Samsung Electronics Co. за внедряване на услугата Samsung Pay в стотици хиляди онлайн търговски обекти по света, които използват услугата Visa Checkout.

Лесният и сигурен процес на разплащане със Samsung Pay, който използва идентификация с пръстов отпечатък, превръща потребителското пазаруване в опростено преживяване като премахва дългия процес на въвеждане на картовата информация, детайлите за фактуриране или пък тези за доставка всеки път, когато се пазарува. Потребителите на Samsung устройства с активирана пръстова идентификация ще могат да натиснат кобрандирания с Visa Checkout и Samsung Pay бутон и при докосване на сензора за пръстова идентификация разплащането ще започне веднага, без да има нужда от въвеждането на потребителско име и парола при всяка покупка.

Като краен ефект от партньорството между двете компании ще се повиши процентът на клиентите, които извършват разплащания през сайтове на търговците, както и ще се улесни самият процес на покупка онлайн. Чрез сътрудничеството си с Visa, Samsung Pay ще предостави на електронната търговия същия опростен процес на разплащане, който предлага и при мобилните устройства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай