18:30 ч.

08.08.18

1 мин.

0

0

0

Piraeus в Албания продадена, чака се сделката у нас

от Стандарт |

Piraeus в Албания продадена, чака се сделката у нас

Гръцката Piraeus Bank S.A. съобщи, че е подписала споразумение с Balfin Group и Komercijalna Banka за продажбата на дяловете си в дъщерната банка в Албания, съобщиха от институцията. Сделката трябва да бъде одобрена от регулаторните органи в ЕК, Гърция и Албания, както и от Гръцкият фонд за финансова стабилност. Сумата е €57,3 милиона. Piraeus Bank притежаваше 98,83% в Tirana Bank.
Очаква се до дни гръцката компания да обяви и продажбата на бизнеса си в България. Сред водещите претенденти са гръцката Eurobank Ergasias SA, която притежава "Пощенска банка" у нас, както и местните "Българо-американска кредитна банка" (БАКБ) и "Инвестбанк", която наскоро придоби ТБ "Виктория". Интерес има руснакът Андрей Круглихин, както и американският фонд Apollo.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент