Освободиха изпълнителния директор на "Топлофикация София"

Освободиха изпълнителния директор на "Топлофикация София"  | StandartNews.com

Георги Беловски бе избран за временно изпълняващ длъжността 

София. Столичният общински съвет освободи от длъжност изпълнителния директор на "Топлофикация София" - Стоян Цветанов. СОС прие, че той носи отговорността 80 милиона лева да са блокирани и евентуално загубени в Корпоративна търговка банка.

Цветанов, който присъстваше на заседанието, заяви че това е най-хубавият ден в живота му в последните 8 години, защото ще си почине.

"Не се чувствам виновен", каза той.

"Тези пари са концентрирани в последните 2 или 3 месеца и те са изпълнение на инвестиционната програма до края на ноември. До края на ноември те трябваше да бъдат извадени и разплатени за природен газ и останалите пари трябваше да покрият разходите за ремонт на инвестиционната програма, които са в размер на 61 милиона лева и още около 5 милиона ремонтите. Съберете цифрите и вижте какво толкова страшно се е случило. КТБ затвори – факт е, но това можеше да се случи с всяка друга банка", обясни Цветанов.

Само изпълнителният директор на "Топлофикация София" е освободен, а не и останалото ръководство, защото пренасочването на тези средства е направено с нареждане на изпълнителния директор и няма решение на съвета на директорите за откриването на тази сметка.

СОС избра за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на "Топлофикация - София" Георги Беловски, който идва от Управителния съвет на Общинска банка. 

По-рано днес по време на обсъждането в полицията постъпи сигнал, че в сградата на Столична община на "Московска" 34 има поставено взривно устройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай