18:25 ч.

03.01.18

2 мин.

0

0

0

ОБЗОР: Кабинетът подкрепи проект за нов завод на "Биовет"

от редактор |

ОБЗОР: Кабинетът подкрепи проект за нов завод на "Биовет"

Насърчителни мерки за крупен инвеститор ще ползва основният акционер на "Биовет" - "Хювефарма", за изграждането на нов завод в Пещера. Правителството обеща бързо административно обслужване за реализирането на инвестиция от 293,374 млн. лева.


Решението за подписване на меморандум за разбирателство между правителството и "Биовет" АД за изпълнение на инвестиционен проект бе взето на първото за годината заседание на кабинета.


Ще бъде изграден завод за производство на лекарствени вещества за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на инвеститора, съобщават от пресслужбата на МС. Очаква се производството да започне през март 2020 г. Над 90% от произвежданите продукти ще се реализират на световните пазари.


Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации. Очаква се сроковете за обработка на документи да се съкратят с около една трета, обясниха от Българската агенция за инвестиции. Други мерки са за придобиване на ограничени вещни права върху имоти по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, поясняват от МС.


Строителството на новото предприятие е част от проекта на групата „Хювефарма" за изграждане на два нови завода за ветеринарни продукти в България. Втората мощност ще се намира в Разград и в нея ще се произвеждат ветеринарни ваксини.


Проектът на компанията "Хювефарма" на братята Кирил и Георги Домусчиеви беше одобрен за финансиране по плана "Юнкер" през октомври и получи заем от 100 млн. евро от Европейската инвестиционна банка.


"Хювефарма" има търговски представителства в Русия и Швейцария и дъщерни предприятия в Белгия, САЩ, Тайланд, Бразилия, Полша, Индия, Южна Африка, Турция, Мексико, Италия и Япония. 99% от производството на компанията се реализира в чужбина, като продуктите се изнасят в около 100 държави.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент