NY Times прави по-кратко и по-евтино печатно издание

NY Times прави по-кратко и по-евтино печатно издание | StandartNews.com

Популярният американски вестник New York Times планира да пусне по-кратко и по-евтино печатно издание в търсене на баланса между съдържанието, което читателите искат, и това, за което са готови да плащат.

Новата посока, в която се развива, стана ясна с пускането на новите абонаментни приложения NYT Now(бел.ред. вестникът сега) и NYT Opinion(бел.ред. вестникът мнение), които представляват нов опит на медията да си набави свежи приходи, пише Mashable.

Намаляващите рекламни приходи и стагниращите равнища на абонаментите бяха централен пункт в последния финансов отчет на вестника. 

Планът за новото печатно предложение бе разкрит първо от Capital New York, който разкрива, че абонаментът за новото предложение ще е двойно по-евтин и ще включва „безплатен дигитален достъп". Говорителят на Times отказва да коментира посоченото от Capital.

Така ще бъде спестена и част от разходите за печат. Новината за плановете стана ясна след изтичането на материал за иновациите на Times, който поставя под въпрос бъдещето на вестника.

Съкратеният вариант си кореспондира с идеята за новите мобилни приложения, които компанията пусна. Целевата група са хората, които не са готови да плащат по 15 долара за месечен достъп до съдържанието в уебсайта. NYT Now например предлага много по-евтин достъп до поток от подбрани новини само срещу 8 долара месечно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай