New York Times готви съкращения заради променящия се медиен пазар

New York Times готви съкращения заради променящия се медиен пазар | StandartNews.com

Ню Йорк. Авторитетното издание The New York Times ще съкрати около 100 работни места от сегашните над 1300 журналисти в редакцията, предава Ройтерс.

По този начин мениджмънтът реагира на спада на приходите от реклама и липсата на успех на някои нови услуги, казва главният редактор Дийн Багет в писмо до служителите.

Специализираното в коментари приложение за мобилни устройства NYT Opinion ще бъде преустановено, се казва още в сряда във вестника. Предложението не е успяло да спечели достатъчно абонати.

Решението на считаният за флагман на американската журналистика вестник е показателно за промените в медийния пазар. Подобно на много други американски и международни издания, NYT трябва да се бори с миграцията на рекламодателите към интернет.

Според самата редакция на NYT през последните шест години вестникът е бил принуден неколкократно да съкращава работни места. Но заради представянето на нови продукти онлайн в последните месеци, броят на заетите е нараснал до около 1330 служители, докато в края на 2013 г. са били 1250.

Наскоро авторитетният германски Frankfurter Allgemeine Zeitung обяви, че заради спадащия тираж и намаляващите приходи от реклами ще съкрати една пета от служителите си. До 200 от общо 900 работни места ще бъдат закрити до три години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай