12:40 ч.

26.08.17

1 мин.

0

0

0

"МТГ Делфин" строи кораб за агенцията за р. Дунав

от Белчо Цанев |

"МТГ Делфин" строи кораб за агенцията за р. Дунав

"МТГ Делфин" ще построи нов кораб за Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД). Агенцията в Русе е сключила договор за поръчка на кораб за маркиране на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на Дунав, похвалиха се оттам, но отказаха да съобщят кой е изпълнител на поръчката.


От ИАППД уточниха, че плавателният съд ще е на стойност 5.150 млн. лв. без ДДС и ще се строи по проекта FAIRway Danube, финансиран по Механизма за свързване на Европа. Срокът за строителството на кораба е една година. След проучване "Стандарт" установи, че поръчката на ИАППД е била спечелена от известната варненска корабостроителна компания "МТГ Делфин".


Специализираният кораб ще поставя шамандури, които ще указват границите и направлението на фарватера, ще ограждат препятствия, съоръжения и критични участъци по реката. С новия кораб ИАППД ще актуализира навигационната обстановка и ще обновява електронно-навигационните карти на Дунава.


Основната цел на проекта FAIRway Danube е да хармонизира поддържането на фарватера по протежението на р. Дунав от Австрия до Румъния. По проекта ще бъде доставен и проучвателен кораб и 9 автоматични хидрометеорологични станции за най-критичните участъци по реката. Общият бюджет на проекта е 7 млн. евро, от които 15% - родно финансиране.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент