Mtel купува Blizoo

Mtel купува Blizoo | StandartNews.com

Mtel ще придобие кабелния оператор Blizoo, обявиха от компанията. Двете компании са се споразумели да не разкриват финансовите детайли на сделката.

Мобилният оператор ще използва Blizoo за развитието си в сегмента на фиксираните услуги. "Придобиването на blizoo е още една стъпка към това да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние, заедно с Мтел, виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти," коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group, който ще встъпи в длъжност от 1 август 2015 година.

Услугите на двете компании ще бъдат обединени. Ще се предлагат различни пакети, кото комбинират фиксирани и мобилни услуги.

По данни на Telekom Austria Group blizoo има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги. Компанията има приблизително 373 000 клиенти, които получават фиксирани гласови, интернет и ТВ продукти чрез DOCSIS 3 технология. blizoo България покрива 1.3 млн. домакинства. Приходите на компанията за миналата година са 47 млн. евро.

Сделката трябва да бъде одобрена от регулаторите. Очаква се цялата процедура да приключи напълно и придобиването да стане факт до края на тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай