"Мото-Пфое" с нов собственик от Япония

"Мото-Пфое" с нов собственик от Япония | StandartNews.com

Официалният вносител на автомобилите Ford и Volvo в България има нов собственик. На 21 ноември 2017 г. е подписан договор за смяна на собствеността на групата "Мото-Пфое", съобщиха от компанията. Споразумение е постигнато между досегашния едноличен собственик, Hugo Pfohe GmbH, в лицето на Филип Пфое и Sumitomo Corporation, в лицето на Томохиро Йонияма, генерален мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на корпорацията.

"Мото-Пфое" е официален представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България като компанията е на пазара у нас от 26 години. С придобиването й от страна на Sumitomo Corporation, групата "Мото-Пфое" става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в света, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни. Името, мениджмънтът, структурата и предметът на дейност на "Мото-Пфое" остават същите след преминаването под управлението на новите собственици. „Щастлив съм с фантастичния успех на "Мото-Пфое" през изминалия над четвърт век от основаването й от моя баща, Карл-Хайнц Пфое. Време е компанията да развие допълнително своя потенциал. Затова в лицето на Sumitomo Corporation намерих възможно най-добрия инвеститор, който да гарантира последващо успешно разрастване на бизнеса на фирмената група "Мото-Пфое", коментира Филип Пфое.

„Sumitomo Corporation има огромен опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с "Мото-Пфое". Разчитаме фирмената група "Мото-Пфое" да подкрепи с опита си и да допринесе много за нашия автомобилен франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа служители на "Мото-Пфое", както и с клиентите и партньорите на компанията", каза Томохиро Йонияма. Продажбата на групата "Мото-Пфое" ще стане факт след одобрение на сделката от Комисията за защитa на конкуренцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай