"Монбат" се насочва към космоса и морето

"Монбат" се насочва към космоса и морето | StandartNews.com

Икономическата група "Монбат" придоби нови модерни технологии, с които смело поглежда към космоса, морето и други пазарни ниши на бъдещето. Това стана ясно в сряда от близо 6-часовото представяне на постиженията на групата пред десетки инвеститори и медиите. "Монбат" ще продава акумулаторни батерии за руските ракети носители "Протон-М", за космически кораби на НАСА, както и за подводници и други морски плавателни съдове. Това обясни Петър Бозаджиев, управляващ директор на учредения в Германия Monbat Holding GmbH. Холдингът управлява новопридобитите германски компании Gaia Akkumulatorenwerke и EAS Germany, които бяха слети в едно дружество - EAS Batteries. Чрез тях "Монбат" навлиза в нови ниши на пазара на литиево-йонните енергийни решения, базирани върху супермодерната LFP-технология (б.а. - за производство на акумулатори с най-безопасните засега литиево-железофосватни клетки).

EAS Batteries е разработила и патенти за цилиндрични акумулаторни клетки - удобни за производство на нов супермодерен модулен тип батерии, каза Бозаджиев. Чрез EAS Batteries "Монбат" се прицелва в китайския пазар, където със закон е забранено използването на други технологии, освен LFP, в транспорта, поясни Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите на икономическата група "Монбат".

 
Чрез тази технология "Монбат" ще се насочи и към атрактивния пазар за производство на батерии за съхраняване енергия от соларните и ветрогенераторните паркове, обясни Бобоков. 95% от продукцията ни се продава в 64 държави, подчерта той. Пазарната капитализация на групата вече е 186 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай