18:25 ч.

02.08.18

2 мин.

0

4

0

Министър впечатлен от заплатите в "Асарел Медет"

от Стандарт |

Министър впечатлен от заплатите в "Асарел Медет"

Възнагражденията са три пъти по-високи от средните за страната, каза Бисер Петков при посещението си в минно-добивното предприятие


„Впечатлен съм от социалната политика на „Асарел-Медет"АД и от инвестициите, които компанията прави в безопасни и здравословни условия на труд. Хората тук получават достойни възнаграждения. Впечатляващо е, че средната заплата при вас е два пъти по-висока от средната за страната в сектор „Добивна промишленост" и три пъти по-висока от средната за страната. Проектите, които сте реализирали чрез публично-частно партньорство с община Панагюрище, са за пример." Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който посети „Асарел-Медет"АД на 2 август. По време на обиколката си в дружеството той бе придружаван от областния управител на област Пазарджик Стефан Мирев и кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Министърът бе посрещнат от председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор инж. Делчо Николов, който представи проектите на компанията за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда за над 1,2 млрд. лева от 1999 година до сега.
Министър Петков се срещна със студенти, които участват в стажантската програма на „Асарел-Медет" за 2018 г. Той прояви интерес към пилотния проект за дуално обучение, който компанията реализира от 2014 г. съвместно с Община Панагюрище и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в града. Бисер Петков сподели, че като университетски преподавател по икономика винаги е държал да има тясна връзка между образование и бизнес и се радва, че този модел на стажантска програма в „Асарел-Медет" е работещ. След срещата с най-младите попълнения в асарелския екип, гостите разгледаха фирмената експозиция за историята на „Асарел-Медет"АД, след което посетиха диспечерната на рудник „Асарел". Инж. Делчо Николов запозна министър Бисер Петков със системата за автоматизирано управление на рудника, както и с рекултивираните минни терени и развитието на биоземеделие в близост до компанията. В Панагюрище министър Петков проведе работна среща с кмета на общината Никола Белишки и посети залата трезор на Панагюрското златно съкровище.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:53 · 09.08.2018
Златодобива в БГ. е като някакъв починал комшия за който никой не смее нищо да каже?!От там и цялото нещастие в Булгаристан.Подземните богатства по закон са собственост на държавата,разбирай дрогарите!Никога и никъде не се е чуло нищо за добива на злато и ценни метали?Какви са тия фирми,кой им е собственика,какви са договорите,какъв концентрат изнасят,какво съдържа той,накъде го отнасят,какъв е крайния резултат?Гробно мълчание?!Същото е и с медиите?На кого са телевизиите,вестниците,радиата?!После що сме бягали!!
Потребител · 11:48 · 09.08.2018
Остава да произвеждаш злато и платина и да си по беден от африкански негър??Така беше при социализма,така е и сега!Само че тогава русняците грабеха златото чрез ГОРУБСО,а сега го прибират червените ,родни бандити под формата на американски,канадски,ирландски и не знам какви още фирми и офшорки!Не вярвам там дето мечката е помирисала кръв,да не се върне и да нападне,а да остави мършата за друг!!
.,., · 22:32 · 02.08.2018
.,.,.,
Потребител · 20:30 · 02.08.2018
а курвата впечатлена ли ще е от печалбата която се изнася навън от България
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент