Мелексис дава шанс на млади специалисти за работа в сферата на високите технологии

Мелексис дава шанс на млади специалисти за работа в сферата на високите технологии | StandartNews.com

За пета поредна година Melexis България стартира програмата Fresh graduate, насочена към наскоро завършили студенти с техническо образование в България. В програмата могат да кандидатстват млади специалисти, които активно търсят работа, без практически опит или трудов стаж. Тя стартира с 6 месечна вътрешна академия, в която са заложени обучения и тренинги от опитни специалисти в компанията. Целта на програмата е наскоро завършилите студенти да навлязат в света на бизнеса, да станат част от екипа и да работят по реални проекти.

Тази година към Fresh Graduate се присъединяват 7 човека в отделите Развой, Тест и Поддръжка. Всяка година през месец март програмата се обявява на сайта на компанията. Май се провеждат интервюта с кандидатите, а одобрените участници стават ясни през месец юни. "По този начин кандидатстващите имат пред себе си ясна концепция и план, по който ще работят, когато стартират в програмата през месец октомври. Програмата продължава 6 месеца и е платена, като се предвижда и една седмица обучение извън страната. За следващата година ще търсим млади специалисти в отделите Процес, Дизайн, Тест, Качество и Поддръжка", заяви Виктор Tрифонов, мениджър „Човешки ресурси" в Melexis Бълхария.

Fresh Graduate е разработена от български екип, като с времето се превръща в международна практика за Мелексис. От 2014 г. до момента общо 40 човека остават на работа в компанията в България след преминаване по програмата. Цялостната успеваемост на Fresh graduate е 90%. Melexis България е най-голямото представителство в структурата на белгийската компания, която е световен лидер в развоя на микроелектронни компоненти за нуждите на автомобилната промишленост, индустриалния и потребителския сектор.

Българското подразделение на компанията получи през септември 2018 г. поредното си признание, след като спечели трето място в категорията "Най-социално отговорна компания" в конкурса "Работодател на годината", организиран от най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - "Кариера в България. Защо не?".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай