Макс Телеком може да загуби лиценза за 4G

Макс Телеком може да загуби лиценза за 4G | StandartNews.com

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) започна процедура по отнемане на разрешението за ползване на радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz за осъществяване на електронни съобщения чрез наземна мрежа, издадено на "Макс Телеком" ООД.

Основанието за това е системно неплащане на дължимите такси за лиценза. Предприятието има задължения към КРС за периода от 1 юли 2015 г. до 31 март 2016 г. в размер на 1,5 млн. лв. КРС дава 30-дневен срок на компанията за становище. След това ще бъде проверено дали предприятието е заплатило дължимите такси. Лицензът за тази честота, която е сред най-желаните спектри за изграждане на 4G мрежи, беше предоставен на телекома на 15 декември 2011 г. От компанията излязоха с съобщение, в което се посочва, че информацията касае "стандартна процедура, която цели да стимулира операторите да заплащат задълженията си".

"До момента Макс Телеком е платил над 50 млн. лв. за лицензите си и ще заплати новоначислените текущи такси, така както го е правил досега", допълват от "Макс Телеком".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай