Макдоналдс с присъда да заплати $27 млн. заради смъртни случаи

Макдоналдс с присъда да заплати $27 млн. заради смъртни случаи | StandartNews.com

Съд в щата Тексас постанови Макдоналдс да заплати обезщетение, възлизащо на сумата от 27 млн. долара по обвинение към веригата за недостатъчна сигурност на един от обектите им, която несигурност е резултирала в смъртта на двама младежи през февруари 2012 г., съобщи Bloomberg.

18-годишният Дентън Уорд е бил пребит до смърт в ресторант на веригата, а 19-годишната му приятелка Лорън Крисп пък загива в автомобилна катастрофа, докато кара приятеля си до болница. Семействата им твърдят, че управата на хранителната верига не е взела необходимите мерки за сигурност, особено на фона на историята на обекта, който неведнъж е ставал сцена на масови сбивания.

Журито присъди обезщетение в размер на 16 млн. долара за близките на Уорд и 11 млн. долара за семейството на Крисп. Адвокати намират решението на съда за Крисп за "спорно", тъй като катастрофата била причинена от 19-годишното момиче, след като тя навлязла в кръстовище на червено. 

От компанията обявиха, че ще обжалват. „Ние уважаваме решението на журито, но не сме съгласни с него", казва в съобщение говорителят Тери Хики. Въпреки това се смята, че шансовете за успех на обжалването са малки.

Веригата се бори и с последствията от здравния скандал в Китай. Там бе установено, че неин доставчик е препакетирал продукти с изтекъл срок на годност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай