18:30 ч.

06.09.17

1 мин.

0

4

0

"Лидл" се покая, ще сменя опаковките

от редактор |

"Лидл" се покая, ще сменя опаковките

Дни след като предизвикаха скандал, от "Лидл" се решиха да се покаят. "Лидл Интернешънъл" изразява дълбокото си извинение за обидата, причинена от графичните изображения на продуктова линия Eridanous.


Бихме искали да потвърдим, че ще променим дизайна на опаковките във възможно най-кратък срок". Това се казва в официална позиция на търговската верига, разпространено вчера до медиите. От няколко дни в публичното пространство върви дискусия заради премахването на кръстовете от църквите на куполите на храмове на остров Санторини, каквато снимка стои на продуктите от споменатата линия.


От "Лидл" се аргументираха, че така се запазва "политически и религиозен неутралитет". Заради премахването на кръстовете Гърция поиска обяснение от веригата, а в Чехия призоваха да не се пазарува от нейните магазини.


"По никакъв начин не сме имали намерение – и никога няма да имаме такова в бъдеще – да изразяваме каквито и да било идеологически или политически гледни точки чрез нашите продукти или опаковките им. Ние продаваме продуктите с марка Eridanous в магазините "Лидл" в цяла Европа от няколко години и през този период опаковките претърпяха поредица от различни графични разработки. Отстраняването на направената грешка в настоящия вариант на дизайна на опаковките е наш категоричен приоритет, с който ще се заемем незабавно. Още веднъж поднасяме най-искрените си извинения за случилото се", се казва в позицията на веригата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Християнин · 19:17 · 07.09.2017
Ще горите в Ада!
Потребител · 21:03 · 06.09.2017
Лидл като се е покаял, да си посипе главата с пепел, да си разкъса дрехите, да облече вретище и изкара на пост и молитва три дена плачейки горестно. Както е по Библията. И Господ ще му опрости греха.
Потребител · 18:57 · 06.09.2017
голжам автогол са си вкарали крeтeнитe, вмeсто да покажат природeн пeжзаж са сe ангажирали с рeлигиозeн, а сeга И с политицо-икономичeски проблeм ... жална ви мажка ...:)))
Потребител · 18:54 · 06.09.2017
Е,аидe вмeсто кръстовe сложeтe полумeсeц.Тeзи угодиа ниамат,всe нeщо им прeчи всe нeщо нe e както тe искат мамицата им.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент