"Лидл България" с кампания "Успехът е в теб"

"Лидл България" с кампания "Успехът е в теб" | StandartNews.com

Каква е рецептата за успеха на "Лидл"? Отговорът е лесен: "Това са хората", категорични са от компанията. Ето защо "Лидл България" обяви кампания "Успехът е в теб", с която поставя темата за работодателската марка.

"Стартираме този мащабен опит да надградим усилията ни като работодател, защото винаги сме имали отношение към качествата на работодател, които трябва да изграждаме непрекъснато. От друга страна, световните тенденции и процесите в България ни задължават да приемем като стратегическа тема въпросите за ръководството на служителите и тяхното развитие като инвестиции в бъдещето", каза за "Стандарт" Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на "Лидл България".

Целта е компанията да бъде възприемана в обществото като атрактивен работодател, да мотивираме дългосрочно и да обвържем с марката служителите ни, а също да привлечем нови и качествени служители, допълни тя. От стъпването на Lidl в България през 2011 г. досега броят на служителите й у нас е нараснал с 53% от 1308 до 2004 към юни 2016 г. "Средната заплата при нас е 1479,83 лв., всеки десети служител е получил възможности за развитие, а текучеството на кадри е едва 2,36%", каза Драгийска-Денчева. Към момента "Лидл" има 80 магазина в 42 града, а през 2017 г. в с. Кабиле, Ямболско, ще отвори врати вторият логистичен център на компанията в България. Там ще бъдат наети още 150 служители. През 2015 г. "Лидл България" отчита 7% ръст в броя на клиентите спрямо 2014 г., както и нарастване на средния бон с 6 на сто. 20% пък е ръстът в оборота на компанията през 2015 г. "Само за 5 г. оперативна дейност в България успяхме да излезем на печалба и не продаваме на загуба", похвали се Драгийска-Денчева. Новите пазари пред "Лидл", която към момента има магазини в 29 държави, са Сърбия, Литва и САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай