Лидл България дари 19 104 лв. в подкрепа на деца в риск и фондация "За Нашите Деца"

Лидл България дари 19 104 лв. в подкрепа на деца в риск и фондация "За Нашите Деца" | StandartNews.com

Лидл България връчи официално чек на стойност 19 104 лв. на фондация "За Нашите Деца". Сумата беше събрана в месеца на любовта чрез споделяне на видео, заснето за каузата, в социалната мрежа. Вълнуващият клип, в който децата коментират какво е любовта, се превърна в хит в социалните мрежи и събра 19 104 споделяния и достигна до над 1 000 000 души за по-малко от два дни. Днес тези средства ще се ползват от фондацията за превенция на изоставянето на деца и подкрепа на приемната грижа.

Чекът беше връчен в присъствието на зам. кмета на София – г-н Дончо Барбалов от г-жа Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на Лидл България на изпълнителния директор на фондация „За Нашите Деца" - Иванка Шалапатова.
Заместник кметът на София по финансовите въпроси поздрави Лидл България, както за социалната отговорност, която имат като компания, така и за иновативния подход, с който са събрали тези средства. „Дано повече фирми последват примера ви", насърчи Барбалов.

"Вярваме, че добрите дела не са чужди на българите. Доказа го както фактът, че наши служители ни подкрепиха и техни деца застанаха пред камерата и споделиха какво е любовта, така и че толкова хора приеха присърце идеята ни. Благодарим на феновете ни в социалните мрежи, които направиха всичко това възможно. Добрите новини и позитивният пример водят до промяна. Вярваме, че с тази сума ще допринесем за повече любов, внимание и грижи към децата ни в техните най-ценни първи стъпки в живота и че повече от тях ще имат възможността да останат в здрава семейна среда.", заяви г-жа Милена Драгийска-Денчева.

"Благодарим, че ни подкрепяте в тежката битка да осигурим на нуждаещите се деца здрава семейна среда. С дарението на Лидл ще дадем много любов на много деца.", зяви Иванка Шалапатова изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца". "Няма по-силна подкрепа от това да се инвестира в силен старт на децата", допълни тя.

Лидл България подкрепя за пореден път каузите на фондация „За Нашите Деца". През 2015 г. веригата магазини направи едно от най-големите материални дарения за новата Детска къща, в която екипът на фондацията отглежда бебета и малки деца, лишени от родителска грижа. „Признателни сме на Лидл България, че за пореден път показа своята социална отговорност към най-уязвимите деца и повярва в мисията ни да им осигурим щастливо детство." споделят от фондацията.

Благодарение на дарената сума „За Нашите Деца" ще продължи да помага на деца без семейства или в риск от изоставяне, на такива, настанени в приемни семейства, а също и на малчугани, които имат трудности или забавяне в развитието.
Видеото от кампанията може да видите тук - bit.ly/lubovtae

Повече информация за Лидл България може да намерите на:
www.lidl.bg
Facebook.com/lidlbulgaria
Instagram.com/lidlbulgaria

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай