19:00 ч.

19.12.17

2 мин.

0

8

0

Летище "София" с нов европейски рекорд

от редактор |

Летище "София" с нов европейски рекорд

Рекордният брой обслужени пътници на летище София тази година го поставиха на върха на класацията на авторитетната международна организация ACI Europe (Международен съвет на европейските летища), съобщиха от летището. Данните е представил лично генералният директор на организацията Оливие Янковец по време на работното си посещение у нас, придружаван от своя заместник Морган Фолкс.


Янковец е поздравил ръководството на летище София за постигнатите резултати и е изразил надежда, че ще продължат инвестициите в развитието на инфраструктурата и предоставяните услуги в съответствие с нарастващия пътнически трафик.


Специално са подчертани положените усилия и добре свършената работа от ръководството на столичното летище във връзка с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз. Темата за председателството е била и сред основните акценти на двудневната работна среща с участието на ръководителите на летището, на ГД "Гражданската въздухоплавателна администрация" и на "Ръководство на въздушното движение".


Сред дискутираните теми са били още и въпроси от глобален характер за летищната индустрия. Оливие Янковец е посочил, че непрекъснато нараства процентът на частните инвестиции в летищата от Европейския съюз. Ако през 2010 г. частното дялово участие при управлението и концесионирането на летища е било 23 на сто, то в момента възлиза на 50 на сто, като очакванията са тази възходяща тенденция да се запази.


ACI Europe е европейската организация към Международния съвет на летищата (ACI) и е единствената в световен мащаб професионална асоциация на летищните оператори. Организацията представлява интересите на 500 летища от 45 европейски страни. Дейността на тези летища осигурява трудова заетост на 12,3 млн. хора, генерирайки годишно 675 млн. евро (4.1 на сто) от брутния вътрешен продукт на Европа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 04:31 · 30.12.2017
Moje bi njakoj tryabwa da nakara tezi kreteni da izpolzwat rakawikte na letishteto a ne patnitzite da mraznat v skapanite i opusheni avtobusi.
KRETENSKA DARJAWA S KRETENI GRAJSANI, 100%!
Потребител · 16:53 · 21.12.2017
Да се чуди човек как при тази неоправия на това летище,удряд рекорди,по 5 6 полета едновременно се обслужват на едно място, след това стотици пътници се струпват на главата на един човечец, който да им проверява билет и паспорти,не се знае откъде тръгва опашката,пълна лудница .
Потребител · 18:46 · 20.12.2017
Вземи пиши на Български бе неграмотник
Претенции големи а елементарно не можеш да си настроиш самолета да кацне .
Измекяри всякакви само претенциите им големи
Потребител · 06:40 · 20.12.2017
Рекорден брой Българи бягат от кочината,сътворена им от ГЕРБ и техния тиранин Тиквата.Ще трябват поне още няколко терминала,докато се изнесе и последния циганин и останат само крадците на едро от парламента и правителството.
Потребител · 00:37 · 21.12.2017
@Потребител чакаи бe мои човeк аз като излязох от Б-я прeди 20 години Боико нe го знаeх кои, e послe брат ми напусна Б-я ДРУГИ БЯХА НА ВЛАСТ, послe братовчeдитe,съсeдитe,eдни в Испания, други в Гeрмания,чeхия, Вeликобритания,чак някои в Аржeнтина, Канада И разбира сe щатитe - по наши врeмe бяха някакви СДС, БСП, НДСВ И др такива. Нe виждам как тоя послeдния e наи виновeн. За това обeзбългаряванe на Б-я И оциганяванe e виновна т нар дeмокрация. Нe чe сe оплаквам...просто ми e тъжно.
Потребител · 23:10 · 19.12.2017
Ewropejsji rekord e che, che zaradi absurdno wisokite taxi 90 % ot aviokompaniite ne izpolzwat rakawite i patnitzite mraznat v avtobusite i se prebiwat po stalbite dokato RAKAWITE STOJAT PRAZNI.
GADNA, RAPA ,ABSURDNA MANGALSKA DARJAWA!
Потребител · 19:46 · 19.12.2017
Даитe на концeсия това умряло лeтищe,прилича вътрe на хангар за жито!При близо 6 милиона пътника,пeчалбата за 2017 сe очeртава около 10 милиона лeва,а тeзи на морeто,взeти заeдно с по-малко пътници от софииският аирпорт щe внeсат 37 милиона лeва в хазната!!!Държавата трябва да сe разкара от всякакво участиe в икономиката,а и политичeскитe утрeпки няма от къдe повeчe да крадат!
ДАМЯН · 14:40 · 20.12.2017
@Потребител Управлява се изключително некадърно и е цяло чудо, че изобщо е в някакви класации. Ако се направи концесия, приходите ще са в пъти по-високи.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент