Lafka промени градовете ни

Lafka промени градовете ни | StandartNews.com

От рано сутрин до късно вечер хората могат да си купят вестници, цигари и талон за игрите от лотарията

Веригата отпразнува отварянето на хилядния си обект

Да направиш 1000 работещи обекта за много кратко време не е лесна работа. Освен ако нямаш формула за успех. А екипът на Lafka я има. И затова в петък отвори хилядния си магазин.

Павилионите на Lafka не само са удобни за пазаруване, но и са красиви. Този факт отчитат повечето от клиентите. А останалата част казват, че и стоките им са евтини. Или поне по-евтини отколкото в останалите магазини.
Факт е, че с появата им в Благоевград се промени дори визията на града. Причината е, че

вече ги няма старите, занемарени будки, в които възрастни баби и дядовци мръзнеха през зимата

увити в дебели одеяла, тъй като нямаше ток в повечето лавки. В летните месеци продавачите припадаха от жега заради липсата на климатици. Сега вече това е като лош спомен за благоевградчани. Почти всички стари будки бяха без касови апарати, даваха се мизерни възнаграждения на продавачите под масата, почти никакви пари не влизаха в държавната хазна. Днес картината наистина е различна. За всеки продукт се издава касов бон, това гарантира плащането на данъци. Трябва да го признаят дори тези, които са противници на разрастването на влиянието на веригата търговски обекти. На гишето на Lafka клиентите се посрещат от усмихнати, любезни и мотивирани продавач-консултанти. Те са облечени в униформи, носят баджове, вътре им е комфортно и уютно, имат климатик,

получават заплатите си на точно определената дата

над себе си имат ръководен екип, който всеки момент е готов да реши възникнал проблем. Няма друга компания в страната, която дава възможност на по-амбициозните свои служители да й станат партньори. Става въпрос за франчайз модел, който наричат "Моята Lafka". "С минимални инвестиции работниците стават равноправен партньор на компанията. Работила съм и на други места, но тук се чувствам в свои води. Дори най-големите началници идват на място и работят по няколко дни наравно с нас. За да са наясно какво се случва, какво трябва да се промени, да се подобри, за да се чувстваме максимално комфортно. Нашата първа задача пък е да направим бързо, удобно и приятно пазаруването за нашите клиенти, за да се върнат пак тук да купуват", споделя служител в търговски обект, който над 2 години и половина работи за компанията. Няма година, в която на Коледа и Великден да не са ни дали премии?, допълва тя. Не се оплаква от все повечето услуги, които предлага Lafka. Защото няма нищо по-естествено от развитието на нещо, което се харесва от клиентите. Те могат да си купят не само вестник, кафе и цигари, но

да си платят сметката за телефон

да си пробват късмета в различните лотарийни игри, да се разхладят с освежаваща напитка, да си купят нещо за хапване в рамките на минута-две. Работното време на повечето места стартира още в 06,00-06,30 часа, като продължава до 21,00-22,00 часа. Това също е важно за клиентите. Те могат да пазаруват и много рано сутринта, и доста късно вечерта. С Lafka пазаруването е не само бързо, лесно и удобно, твърдят хората.

С влизането си в Добрич веригата Lafka бързо се превърна в любима на добричлии. Докато в началото имаше обекти само в централната част, хора от кварталите негодуваха, че трябва да ходят до центъра или колхозния пазар, за да си купят някои от предлаганите билети на националната лотария. Но веригата бързо се разрасна и стигна до всички точки в града. Пред репортер на "Стандарт" учителка сподели, че всеки ден, отивайки до кварталното магазинче, не пропуска да спре и пред Lafka, където си купува билет от многобройните възможни игри на националната лотария и задължително вестник. И тъй като освен билет или вестник, в обектите на веригата може да се купят и редица други стоки, множество магазинчета по кварталите побързаха да отговорят на предизвикателството на веригата, като също започнаха да предлагат на касата билети от националната лотария. Това обаче не намали клиентите на павилионите. Таксиметрови шофьори споделиха, че са много доволни от стъпването на веригата в Добрич.

В обектите се предлага изключително качествено и доста по-евтино кафе

разказа един от таксиджиите, като добави, че така не му се налага да гори допълнително гориво между два курса, за да пие добро кафе в почивката си.

В Сливен веригата пък е вече номер 1 по продажби на вестници, цигари и фишове за новите игри, признават вестникопродавци. Lafka привлича клиентите заради големия асортимент и добрия си облик, казват още те. Всяка вечер тук хората си пазят ред. Докато единият пазарува в магазина, другият се реди при нас", споделят продавачките в Lafka. Средно в помещението има между 7 и 9 души. Опашката отвън е поне два пъти по-голяма. Основно хората идват заради игрите. Купуват обаче и всичко останало, казаха продавачките. Сутрин те започват в 6 часа работа, а вечер продължават до 22 ч. Lafka е единственото място, където може да се купи вестник толкова рано или толкова късно.
Хората в Сливен обаче негодуват защо веригата не е масово разпространена. Всички обекти на Lafka са поставени на частни терени. И нито един на общински. Това е така, защото

общинският съвет под Сините камъни все още не е дал зелена светлина за отдаване под наем

на общински терени. Дребното политиканство на някой местни депутати на практика ощетява хората в Сливен. Защото вече всички са наясно, че в Lafka се предлагат стоки на най-ниски цени и с най-високо качество. Ако инатът на общинарите продължи, със сигурност ще има загуби за местния бюджет, а печеливши ще бъдат частниците, които са готови да приемат Lafka на своя територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай