18:35 ч.

20.09.17

1 мин.

0

0

0

КЗК разреши сделката за мола на "Цариградско"

от редактор |

КЗК разреши сделката за мола на "Цариградско"

Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката за търговския център The Mall на бул. „Цариградско шосе" в София.


Припомняме, че британското дружество Hystead Limited, собственост на Hyprop Investments и PDI Investment Holdings, обяви в края на юли, че чрез дъщерната си компания Balkan Retail NV придобива всички акции на българския собственик на мола AP Retail I.


Стойността на сделката е 156 млн. евро. Компанията преговаря и за закупуването на площта, отредена за хипермаркет, която се заемаше от Carrefour и след това беше поета от банката кредитор на веригата на търг за принудителна продан.


Това е втори опит за продажба на мола, след като южноафриканският публичен инвестиционен фонд NEPI се отказа от The Mall и купи „Сердика център" на столичния бул. „Ситняково".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент