КЗК глоби "Етап-Адресс" с над 565 хил. лева

КЗК глоби "Етап-Адресс" с над 565 хил. лева | StandartNews.com

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи две санкции на "Етап - Адресс" АД в общ размер над 565 хил. лв.

Първата глоба е в размер на 5% от приходите от продажби на дружеството за 2014 г., или 109 480 лв. КЗК я налага за неизпълнение на решение от 2012 г., с което Комисията е установила нарушение на Закона за защита на конкуренцията, става ясно от съобщение на регулатора. Нарушението се изразява в продажби на значителни количества на услугата "отпечатване и доставка на ваучери за храна" за продължителен период от време на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация.

В хода на проучването е установено, че "Етап-Адресс" АД не е преустановило това поведение въпреки решението на Комисията. Със същото решение КЗК е установила и друго нарушение на закона и е наложила санкция на "Етап-Адресс" АД в размер на 455 650 лв., тъй като с поведението си дружеството въвежда в заблуждение възложителите по обществени поръчки, в които участва, като твърди във финансовата си обосновка неверни сведения и изопачава факти, свързани с условията му на работа по договорни отношения със свои контрагенти.

Според КЗК предложената ниска цена в обществените поръчки, в които участва "Етап - Адресс" АД, не отговаря на действителното фактическо положение и е квалифицирана като твърдение на неверни сведения и изопачаване на факти, по смисъла на Закона за защита на конкуренцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай