"Кемпински" в Банско отбеляза „Часът на Земята"

"Кемпински" в Банско отбеляза „Часът на Земята" | StandartNews.com

За трета поредна годинa екипът на "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" се включи в световната инициатива по случай отбелязването на „Часът на Земята". Точно в 20.30 ч. на 28 март хотелът изключи частично осветлението на външната си фасада и приглуши светлините във всички общи части, като потъна в мрак за един час в защита на планетата.

Въпреки наличието на минимално осветление част от гостите използваха случая, за да се насладят на романтична вечеря на свещи край камината в средиземноморския ресторант „Коме Прима" под звуците на нежна музика. Избралите да споделят момента със семейство или приятели на лоби бара също се отдадоха на едно по-различно изживяване, заобиколени от пламъчетата на множество малки свещички.

По повод участието в световната кампания, Генералният мениджър г-н Атанасиос Манос коментира: „Надяваме се, че с участието си в тази инициатива да подтикнем и дадем пример на още хора да се включат в подобни благородни каузи. Ако всеки един от присъстващите на днешното събитие запази спомена и следващата година се включи отново в Часът на Земята независимо къде се намира, нашата кауза ще е още по-успешна."

Превърналото се в традиция за хотела отбелязване на „Часът на Земята" засвидетелства подкрепа в защитата на планетата, както и популяризирането на природосъобразен начин на живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай