11:24 ч.

28.04.15

3 мин.

8682

10

0

Как да изберем интернет доставчик?

от Стандарт |

Как да изберем интернет доставчик?

Какво трябва да знаем, когато избираме интернет доставчик


Независимо дали ползвате домашния компютър, за да гледате филми и да си проверявате Фейсбука, за да играете на игри или да работите, искате да имате най-добрия доставчик, най-бързия Интернет и разбира се, да не плащате космически суми за това. Добре е да знаете, че най-добра оферта за Интернет по принцип не съществува. Има най-подходяща оферта за вас и вашите изисквания. Затова е важно да си помислите за какво ще ползвате компютъра си и колко машини всъщност ще ползват Интернет в дома или офиса ви.
За да изберете точното предложение, имайте предвид и следните съвети:


1. Проверете кои са доставчиците на Интернет във вашето населено място и квартал


Колкото по-наблизо е вашият доставчик, толкова по-добре. Не губете време да търсите и сравнявате планове. Първо проверете кои фирми покриват вашия квартал. С operator.bg това става много бързо и лесно. Просто избирате населеното място и виждате предложения само на доставчици, които обслужват района Ви.


2. Не избирайте доставчик, защото името на фирмата ви е познато


Това, че една фирма дава пари за реклама, не значи, че услугите й непременно са най-добрите. Често цените на по-малките доставчици са идентични с тези на най-големите, но качеството на услугата е значително по-високо. Причината е, че за да оцелеят на пазара, те инвестират доста в изграждане и поддържане на инфраструктурата си и предлагат отлично обслужване. В operator.bg можете да откриите най-добрите оферти и на по-малки доставчици с гарантирано качество на предлаганата услуга.


3. Проверете - Пакет или само Интернет


Цените на двете услуги определено са различни. Не си губете времето да търсите предложенията на различните доставчици, защото след дългото отделено време, може и да не разберете от описанията коя цена за какво е. Посетете operator.bg и сравнете за секунди офертите за интернет или пакетните предложения. С 2 – 3 клика ще имате списък с предложения, от които да избирате.


4. Изберете скорост спрямо Вашето потребление


Когато разглеждате офертите, помислете кое е по-важно за вас и дали наистина ви трябва много висока скорост, ако използвате компютъра си само за посещения в социалните мрежи, четене на новини и размяна на кореспонденция с малки по обем файлове. В този случай няма да имате проблем и с по-ниските скорости, а месечната ви такса ще бъде значително по-ниска.


5. Обърнете внимание: Скоростта е негарантирана ?


Повечето от офертите за интернет, предлагани на физически лица, са с негарантирана скорост! Посочената скорост е максималната скорост, която можете да достигнете по време на ползването на услугата. Това обаче не значи, че тя ще бъде такава през цялото време. В най-натоварените часове вероятно ще е доста по-ниска. Така също средната скорост на месец, която достигате, ще е по-ниска от посочената в офертата.


Гарантирана е тази скорост, която не се променя през цялото време, докато ползвате услугата, но тази услуга е твърде скъпа и поради това се предлага само на фирми.


6. Вижте включен ли е рутер и каква е цената на инсталационната такса


Някои интернет доставчици предлагат рутер безплатно, други ви го дават под наем, а от трети просто трябва да си го купите. Когато проверявате офертите проверете точно какво се включва в цената на услугата, за да не се окаже избраната от Вас оферта по-скъпа за Вас в последствие от първоначално планираната. В operator.bg можете лесно да видите какво точно се включва в цената.


7. Прочетете каква поддръжка предлагат избраните от вас Интернет доставчици


Важно е да знаете дали можете да ползвате денонощна поддръжка и безплатна ли е тя. Това, особено ако ви трябва Интернет, за да работите, е един от основните фактори при избора на оферта.


Намерете подходящата оферта за Интернет с помощта на operator.bg. С всичко, което знаете сега и с удобствата, които ви предоставя сайтът, ще откриете вашия нов Интернет доставчик за секунди.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:48 · 19.02.2018
здравейте не мога да открия кой обслужва гр Разград общ Цар калоян в operator.bg
Теди · 21:56 · 11.01.2017
Препоръчвам ги и аз ;) страхотна услуга имат!
Иво · 00:30 · 29.07.2016
Аз съм много доволен от Оператор.бг и ги препоръчвам.
Сашо · 17:46 · 14.05.2016
Страхотна услуга: Препоръчвам www.operator.bg с две ръце ;)
Потребител · 15:59 · 08.05.2016
Аз съм ползвала Operator.bg и съм изключително доволна от тяхното обслужване. Провериха кои доставчици имат покритие и след като си избрах от кои доствчик искам оферта, много бързо след това получих обажване с оферта от доставчика. Една приятелка ми ги препоръча и определно предлгат много добра услуга. Препоръчвам ги ;)
Пламен · 00:31 · 15.01.2016
Изключително бързо обслужване, поздравления за услугата, наистина страхотен сайт.
ачо · 18:40 · 26.10.2015
егати сайта, каквото и да търсищ излизат едни и същи 3-4 фирми, дето са си платили
Стела · 20:14 · 29.04.2015
Наистина страхотен сайт, браво
Потребител · 13:28 · 29.04.2015
браво много удобен сайт
Потребител · 13:54 · 28.04.2015
А най-добре питайте някой местен, той им знае всичките кирливи ризи на локалните доставчици. А ако все пак се чудите ... изберете този който не ви обвързва с договор, така сте на сигурната страна!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент