Инженер затяга контрола в ДАИ

Инженер затяга контрола в ДАИ | StandartNews.com

Новият шеф на агенцията Цветелин Цветанов се захваща и с "турския въпрос"

Повишаваме контрола над инспекторския състав в агенцията, но в същото време затягаме мерките на пътя и във фирмите. Такава съвсем делова заявка направи новият директор на Държавната автомобилна инспекция Цветелин Цветанов броени дни след назначаването му. Той посочи, че предстоят разговори с браншовите организации на превозвачите, въпреки че част от тях посрещнаха на нож назначението му. Решаваме благоприятно т. нар. турски въпрос за разрешителните, които никога не достигат за нашите превозвачи, въпреки заявките на българската страна. Цветанов обеща да се сложи край на напрежението по границата. Преговорите се развиват добре и са към финализиране, разкри той.

Другата новина са напредващите преговори с общините, които вече ще синхронизират информацията за платените данъци за МПС. Така че който не е платил, вече няма да минава на годишен преглед.

42-годишният Цветанов ръководи преди това 4 г. структурата на агенцията в Плевен, като за известно време отговаряше и за регионите Габрово, Ловеч и Велико Търново. После го смениха с последните скандални шефове на плевенската ДАИ, които в края на миналата година бяха уволнени с шумни арести и обвинени в корупция. Цветанов предпочете да не ги коментира с уговорката "да оставим разследването да си свърши докрай работата". Опроверга обаче интригата около намеците за близки връзки със силните на деня. Не съм роднина с председателката на парламента Цецка Цачева, нито пък съм племенник на Цветан Цветанов, казва той. Публична тайна е, че той бе предложен на премиера Бойко Борисов от транспортния министър Ивайло Московски, също плевенчанин.

От новия шеф на ДАИ властта очаква да се справи с корупцията в автомобилната администрация. Последното изобретение на чиновниците рушветчии бе "таксата спокойствие", с която рекетираха превозвачи.

Преди години Цветелин Цветанов бе шеф на плевенската общинска фирма "Инжстрой". Той е машинен инженер с впечатляваща кариера. Завършил е Техническия университет в Габрово. Работил е в "Нефт и газ", "Хенкел - България" и "Луфтханза техник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай