16:25 ч.

31.07.18

1 мин.

0

0

0

"Градус" стана публично дружество

от Стандарт |

"Градус" стана публично дружество

КФН даде зелена светлина за борсова търговия на компанията


Комисията за финансов надзор вписа "Градус" АД като публично дружество в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Това става ясно от решенията на регулаторния орган от 30 юли 2018 г., оповестени на сайта му.


Емисията е в размер на 243 608 710 лева, разпределена в 243 608 710 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка. Тя представлява регистрирания капитал на дружеството.


Остава последната стъпка - регистрация в "Българска фондова борса" АД (с решение на Съвета на директорите й) и определяне на начална дата за търговия (максимален срок 1 седмица).


Производителят на пилешко набра над 40 млн. лв. с IPO на 18 и 19 юни 2018 г., като акционерите в дружеството реализираха същата сума чрез продажба на съществуващи акции.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент