Годишен доклад за корпоративна социална отговорност – Глобалeн принос

Годишен доклад за корпоративна социална отговорност – Глобалeн принос | StandartNews.com

Метлайф обяви публикуването на годишния си доклад за корпоративна социална отговорност, обръщайки внимание на приноса на компанията към обществото и демонстрирайки как в същото време тя успява да реализира основните си бизнес цели, да управлява риска и да спазва дългосрочно поетите финансови ангажименти.

Докладът, озаглавен Глобалeн принос, включва актуализация на миналогодишния доклад и съдържа информация за това как компанията изпълнява екологични, социални и обществени проекти, включвайки в това число инвестициите, направени в полза на обществото, обслужването на клиенти, достъпът до продукти, програмите за служители, поддържането на многообразна работна среда, отговорността към околната среда и благотворителните дейности.

„Радваме се да споделим някои от начините, по които Метлайф управлява бизнеса, така че да носи допълнителна стойност за своите клиенти, служители и общности по света" каза Майк Заркън, изпълнителен вицепрезидент на отдел Корпоративни връзки. „Метлайф има близо 150-годишна история на отговорно корпоративно управление и този доклад потвърждава как и до днес продължаваме да следваме този висок стандарт."

Основните акценти в доклада са:

Опазване на околната среда:
От 2005 г. досега Метлайф намали употребата на енергия с 25% и редуцира със 100% вторичните емисии на парниковите газове в офисите си в САЩ и в тези, които са част от портфолиото на компанията;
Метлайф притежава дялове в 46 LEED (американски стандарт за екологично строителство) сертифицирани имота, а 100% от собствените и управлявани офиси в САЩ са сертифицирани с ENERGY STAR (международен стандарт за енергийна ефективност);
Повече от 5 000 служители на Метлайф от 25 офиса се включиха в активности по повод Седмицата на Земята през 2014 г.;
От 2003 г. досега Метлайф инвестира 2.9 милиарда долара в проекти за възобновяема енергия и има дялове в повече от 25 вятърни и слънчеви паркове, които произвеждат достатъчно чиста енергия, за да захранят 1 милион домакинства.

Подобряване на стабилността в общностите:
През 2014 г. Метлайф прави инвестиции от над 1.5 милиарда долара за подпомагане на обществото и за строежа на достъпни жилища за хората и осигурява над 3.5 милиарда долара за селскостопански заеми, насочени към земеделските производители.
Фондация Метлайф е предоставила повече от 27 милиона долара безвъзмездна помощ за първите 2 години от поетия петгодишен ангажимент за 200 милиона долара. В допълнение, приблизително 14 милиона долара са отпуснати за развитие на общностите, младежта и образованието, гражданската и културна ангажираност и други инициативи в полза на обществото.
Повече от 7 300 служители на Метлайф работиха като доброволци над 62 000 часа в полза на обществото в 23 държави през 2014 г.

Обслужване на клиентите:
Метлайф е обслужила приблизително 100 милиона клиенти в целия свят през 2014 г. и е предоставила финансови услуги и продукти на 93 от първите топ 100 компании, според Fortune 500® (класация на най-добрите компании в света).
Метлайф е покачила нивото на клиентско удовлетворение с 33%, според проучване на клиентските нагласи или Net Promoter Scores® (букв. Нетен Промотиращ Резултат).
Компанията е инвестирала 300 милиона долара в технологии, целящи да подобрят обслужването на клиентите и бизнес процесите.

Докладът Глобален принос е подготвен в съответствие с последните стандарти на Global Reporting Initiative, GRI (букв. Глобалната Инициатива по Отчетност, ГИО)-неправителствена организация, която определя стандартите на доклади за устойчивост. Стандартите на GRI са международно призната рамка, според която компаниите измерват и оповестяват своите икономически, социални и обществени резултати. Следвайки установения стандарт, Метлайф се присъединява към хилядите компании по света в определянето на ползите и значението на своите бизнес активности.

За да прочетете целия доклад Глобален принос посетете: www.metlifeglobalimpact.com

Корпоративен принос и социална отговорност на Метлайф в България:

Метлайф в България, следва традициите на корпоративен принос и социална отговорност на компанията в глобален мащаб. През 2014 г.:

Метлайф в България в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България успешно реализира първия по рода си образователен проект „Знания, които променят живота", който помогна на ученици от гимназията да повишат финансовата си грамотност.
Служителите на Метлайф в България се включиха в инициативата на Кива, глобална онлайн платформа за набиране на средства, целяща да подпомогне малки предприемачи от цял свят да получат финансова подкрепа за своите бизнес начинания.
Метлайф в България се включи във Великденската благотворителна инициатива на в. Стандарт за набиране на средства за деца лишени от родителска грижа.

За MetLife
MetLife, Inc., чрез своите клонове и дъщерни дружества, е една от водещите животозастрахователни компании в света. Основана през 1868 г., MetLife предлага на глобално ниво застраховки живот, пенсионни програми, придобивки за служители и управление на активи. Обслужвайки около 100 милиона клиенти, MetLife оперира в близо 50 страни и е водещ застраховател в Япония, Латинска Америка, Азия, Европа и Близкия изток.
За повече информация, моля посетете www.metlife.bg и www.metlife.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай