ЕВН отложи срещата си със змеевци за началото на декември

ЕВН отложи срещата си със змеевци за началото на декември | StandartNews.com

Стара Загора. От електроразпределителното дружество ЕВН са отказали да изпратят свой представител на общоселското събрание в старозагорското с. Змейово заради постоянните оплаквания на хората от нарушеното електроснабдяване.

„Съгласихме се с искането им да им дадем малко повече време, до началото на декември, за да се запознаят с конкретните сигнали и да огледат измервателните уреди", съобщи в четвъртък кметът на селото Никола Пеев. На събранието хората са приели официална декларация, в която настояват да им бъде казано ясно на какво се дължи нарушеното електроснабдяване от лятото.

„Понякога токът спира без причина и предупреждение за минути, друг път за часове, а миналата седмица нямахме ток ден и половина", посочи кметът.

Освен това във високата част на селото напрежението било постоянно под 220 волта. Крушките едва мъждукали, повреждали се и електроуреди от тези колебания на силата на тока. Според специалистите една от причината за проблемното елснадбяване на селото била, че електромрежата е била изградена, когато то е било два пъти по-малко. Сега в него има над 450 къщи и живеят близо 1000 души, което явно претоварвало елмрежата. Освен това според местните хора по нея не била правена профилактика вече близо 10 години. На всички тези свои подозрения и опасения змеевци чакат ясен отговор в началото на декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай