"Еко" вкарва страст с горивото "Рейсинг 100"

"Еко" вкарва страст с горивото "Рейсинг 100" | StandartNews.com

Веригата бензиностанции "Еко" ще даде повече страст на шофьорите с новия премиум високооктанов бензин "Рейсинг 100". Горивото осигурява мощност и оптимален разход, като е насочено към хората, които искат да извлекат максималните възможности на своите автомобили.

Бензинът бе представен чрез уникален 3D мапинг върху покрит с бяло платно автомобил. Визуализацията показваше как горивото върви от резервоара до двигателя на автомобила и как енергията се връща обратно към колелата.

Новото гориво е със специален модификатор, който намалява триенето на буталата в горивните камери на двигателя. Така икономисаното гориво се насочва към производството на механично движение, като увеличава ефективността на мотора. Благодарение на модификатора процесът на смазване е постоянен. Нова добавка е и антикорозионния протектор. В горивото има специални инхибитори, които образуват защитен филм между метала и горивото и така забавят корозионните процеси от влагата.

Последната добавка в новото премиум гориво е за отстраняване на отлаганията. Това са комплексни съединения, които в основата си са кислород, азот и сяра. Те намаляват до минимум отлаганията и ги превръщат в енергия за автомобила.
"Появата на новото гориво е допълнение към лансирания преди година премиум Авиодизел. С Еко рейсинг даваме възможност за най-голяма наслада от шофирането. Затова мотото ни е "Повече скорост, повече страст", обясни изпълнителният директор на "Еко България" АД Георги Деянов.

18-кратният автомобилен шампион Илия Царски и мотоциклетистът Мартин Чой също обявиха, че очакват от новото гориво да им даде нови възможности за атака на първите места на предстоящите състезания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай