DS 5 и DS 4 Crossback с дебют в София

DS 5 и DS 4 Crossback с дебют в София | StandartNews.com

Флагманът на френската марка се предлага и във вариант Hybrid 4x4

DS е френска марка, създадена официално в Париж от Citroen на 01 юни 2014 г. Нейните амбиции са да възроди традициите на френското автомобилостроене във високия клас коли. Стъпвайки на най-доброто от френския опит, DS продължава отличителността и иновативността, наследство от първия модел DS, лансиран през 1955 г. Създадена за клиенти, които искат да изразят своята индивидуалност, гамата DS към днешна дата се състои от следните модели: DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, DS 4 Crossback, DS 5, DS 5LS (само за Китай) и DS 6 (само за Китай). Тези автомобили имат характерен, забележителен стил, предлагат изтънченост и в най-малките детайли, изработени са от материали от най-висок клас и са оборудвани с новаторски технологии, като например задвижване Hybrid 4х4 дизел, което се предлага при DS 5. Предлагана на пазара в Европа в DS Store или от Citroen в специално създадени зони в шоурумите, DS изгражда своя собствена мрежа в Китай. За клиентите DS представлява цялостно изживяване, което е далеч само от предлагането на автомобил висок клас.

Марката DS ще бъде представена официално пред българската публика на Автосалон София 2015 г. (17-25 октомври). На щанда ще дебютират новият DS 4 Crossback и новият DS 5.

Новият DS 5 - флагманът на марката

Новият DS 5 се отличава с авангарден стил, динамично пътно поведение, изисканост, внимание към всеки детайл и напредничави технологии. Той е въплъщение на сегашните и бъдещи качества на автомобилите DS. Флагманът на марката представя нейните идентичност и гени в нова предница заедно с други качества, които го превръщат в истински DS. Заедно с новостите, като скулптурирана предна вертикалната решетка с разположено в средата лого DS, фарове Xenon Full LED, тактилен екран и двигатели с отлични показатели, DS 5 запазва всичко, с което е добре познат: линии, които предизвикват общоприетите норми, изключителен интериорен и екстериорен дизайн, качество, видимо във всеки детайл, и позиция на управление тип "cockpit".

DS 5 се предлага с най-новите двигатели на групата PSA. Те са с мощност между 120 и 210 к.с. (бензин и дизел) и среден разход на гориво от 3,8 л/100 км до 4,3 л/100 км (за дизеловите мотори). В гамата присъства и Hybrid 4x4: 90 г/км емисии на CO2 и разход 3,5 л/100 км в комбиниран цикъл. Тези данни поставят DS 5 на едно ниво с най-добрите в премиум сегмента.
Вниманието към детайла намира израз при подбора на използваните материали - например алуминий за шините на покрива, метал за топката на скоростния лост, кожа. Тези специални материали са показани по уникален начин - илюстрация е ексклузивният кожен салон с дизайн на седалките "верижка на часовник". Новият DS 5 е сред малкото автомобили, които предлагат избор от 3 вида кожа, включително мека зърнеста и полуанилинова, която е една от най-висококачествените и фини типове кожа, рядко използвана в индустрията. Един от всеки пет продадени автомобила DS 5 е поръчван с кожен салон тип "верижка на часовник" в полуанилинова кожа.

Новият DS 4 и DS 4 Crossback - един модел, два силуета

Уникален модел още от момента на лансирането си през 2011 г., спечелил престижните награди "Най-красив автомобил на годината"и "Най-красив интериор" на Международния автомобилен фестивал, DS 4 избра да си остане такъв с две различни и допълващи се версии. Това са новият DS 4 - динамична и изтънчена премиум лимузина, и DS 4 Crossback, който се представя с "шик на авантюрист", благодарение на по-високия си клиренс с 30 мм, големите си черни колела и специфичните елементи на каросерията (декоративни лайсни на калниците, спойлери и релси на покрива). Новият DS 4 и DS 4 Crossback перфектно олицетворяват автомобилите DS: силна идентичност, подчертана от новата предница (решетка DS Wings, заимствана от концепта Numero 9 и новите фарове DS LED VISION),
най-нови технологии с възможност за връзка с интернет DS CONNECT, включваща протокол CarPlay, мощни двигатели до 210 к.с. и емисии на CO2 между 97гр/км и 138 гр/км. Както и елегантност, с бордно табло и панели на вратите, облечени в кожа напа и седалки с декорация тип "верижка на часовник", облечени в полуанилинова кожа, със запазени права на марката DS.

DS 4 Crossback е предназначен за клиенти, които търсят обещание за приключения в града и извън него. Освен с по-големия си клиренс, той се отличава с големите черни колела, декоративните лайсни на калниците, черните спойлери и предница, специфичните сиви релси на покрива, панорамното предно стъкло, осигуряващо видимост нагоре (45 градуса), черните външни огледала за обратно виждане, специфичните прагове на вратите, стелките. С блестящи и изразителни цветове (orange tourmaline), DS 4 Crossback предлага алтернатива на конвенционалните лимузини в сегмента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай