14:20 ч.

31.08.17

1 мин.

0

1

0

Държавата се захваща с "Wizz Air"

от редактор |

Държавата се захваща с "Wizz Air"

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди проверка на ситуацията с пътниците на авиокомпания "Wizz Air", поради зачестилите случаи на продажба на повече седалки от наличния капацитет, съобщават от ведомството.


Инспекторите на главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГВА) ще извършат наземни проверки на самолетите, на документацията и екипажите на превозвача, както и е дали компанията е спазила задълженията си за гарантиране на правата на пътниците.


Българската страна няма право да извършва цялостна проверка на дейността на авиокомпании, регистрирани в други държави. Затова ГВА ще изпрати официално писмо до унгарските авиационни власти, които са надзорния орган на "Уиз ер", да извършат пълна проверка на авиокомпанията и да дадат обяснение за причините за възникналата ситуация. Ако има нарушени права на пътниците, ГВА има право да провери всеки индивидуален случай. Ако авиокомпания, която и да е тя, наруши правата на свои клиенти санкцията е от 2000 до 5000 лв.


Днес клиенти отново се оплакаха, че са били оставени да чакат следващ полет, защото нямало места за тях, а били закупили редовни билети. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:49 · 06.09.2017
Запалeтe им самолeта и другият път щe намeрят мeста за клиeнтитe си и няма да ги оставят да чакат , за услуга която са платили , или им взeмeтe разрeшитeлното за извършванe на такава дeиност !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент