Coca-Cola с нова бутилка за България

Coca-Cola с нова бутилка за България | StandartNews.com

Най-новата бутилка на Coca-Cola е специално създадена за България и ще се произвежда у нас – в завода на компанията в Костинброд. Тя е стъклена с вместимост от 750 мл, контурен дизайн с логото на компанията и ще се продава за 1,19 лв. в родните магазини.

Новата бутилка е подарък към българските потребители по случай 20-та годишнина от откриването на завода на Coca-Cola в Костинброд. Юбилеят беше отпразнуван от компанията днес. Инвестицията в производството на иновативната бутилка е 5 млн. лв. „Горд съм, че след 20 г. в Костинброд, и 50 г. в България оставихме икономическа и социална следа в България.

През май отбелязваме и 130 г. от създаването на напитката Coca-Cola", каза Стоян Иванов, генерален директор на Coca Cola HBC България. Компанията дава хляб на 2100 души, а работните места, които създава по веригата са 20 хил. 238 млн. евро е добавената стойност, която Coca Cola HBC България е създала у нас за 2015 г., каза Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Coca-Cola HBC България.

20-годишнината на завода в Костинброд уважиха социалният министър Зорница Русинова, зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, и посланикът на САЩ Ерик Рубин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай