ЧЕЗ стартира най-мащабния си проект за 2016 г.

ЧЕЗ стартира най-мащабния си проект за 2016 г. | StandartNews.com

ЧЕЗ Разпределение България стартира най-големия си проект през 2016 г. – подмяна на кабел 110 kV в София и частична реконструкция на две подстанции. Проектът на стойност 2,3 млн. лева е част от 10-годишната програма на компанията за модернизиране на електроразпределителната мрежа в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на компанията.

ЧЕЗ ще подмени 2250 метра кабел, който осигурява захранването на 75 000 клиенти в районите Люлин, Надежда, Илинден, Красна поляна, Възраждане, Сердика и Връбница. Сред тях са държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусна мрежа на градския транспорт. В резултат на подмяната на кабела и реконструкцията в двете подстанции ще бъде повишена сигурността и надеждността на захранването, ще бъде намален броят на авариите и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

Строително-ремонтните дейности ще продължат до края на октомври 2016 г. По време на подмяната на кабела и реконструкцията, двете подстанции ще преминат на едностранно захранване. Предвид сложността и мащаба на проекта, по време на ремонтните дейности са възможни временни прекъсвания и смущения на електрозахранването в същите райони, допълват от ЧЕЗ.

ЧЕЗ създаде необходимата организация, за да се ограничат до минимум неудобствата за клиентите и за предприемане на незабавни действия при евентуални прекъсвания. В случай на аварийна ситуация компанията има готовност за мобилизация на допълнителни аварийни екипи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай