ЧЕЗ и строителите срещу бюрокрацията и кражбите

ЧЕЗ и строителите срещу бюрокрацията и кражбите	 | StandartNews.com

ЧЕЗ и Камарата на строителите в България (КСБ) призоваха да бъдат опростени административните процедури, така че да се улеснят инвестициите.

По време на работна среща ръководствата на ЧЕЗ и КСБ призоваха управляващите и да бъдат създадени необходимите условия за изкупуванията на енергийните съоръжения. ЧЕЗ и КСБ се договориха да продължат успешното си сътрудничество по конкретни проекти като ограничаването на кражбите на съоръжения от енергийната инфраструктура. КСБ подкрепи усилията на ЧЕЗ за модернизиране на съоръженията по мрежата 110 киловолта в София и крайградските райони, а мениджмънтът на ЧЕЗ се присъедини към призива КСБ за промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за обществените поръчки (ЗОП).

През последните 2 години бяхме подложени на огромен регулаторен натиск да ограничим разходите, заяви на срещата Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Постъпленията ни намаляха драстично и от 100 лв. месечна сметка на битов клиент за нас остават едва 68 ст., които стигат само за поддръжка на мрежата и спешни ремонти. Това е причината да се забавят изкупуванията, което пречи на строителния бизнес, заяви Докладал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай